Ziedkāposti medus-ķiploku mērcē.. kā restorānā!

Gatavošanas gaita:

  1. Sasildiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sakuliet olas nelielā bļodā, citā bļodā ieberiet rīvmaizi. Iemērciet ziedkāpostu gabaliņus olu maisījumā, tad rīvmaizē līdz ziedkāposts ir pilnībā noklāts ar rīvmaizi. Iemērkšanas gaitā ir iespējams, ka rīvmaize sāks lipt kopā, kā rezultātā būs grūtāk apvelt ziedkāpostus rīvmaizē. Lai rīvmaizes kunkuļi liptu pie ziedkāposta, maigi piespiediet ziedkāpostus pie rīvmaizes.
  2. Cepiet 15-20 minūtes vai līdz glazūra ir tumši zeltaina un kraukšķīga.
  3. Kamēr ziedkāposti cepas, pagatavojam mērci uz plīts. Sajauciet visas mērces sastāvdaļas izņemot kukurūzas cieti un ūdeni. Vāriet līdz visas sastāvdaļas ir kārtīgi sajaukušās kopā. Nelielā bļodā izšķīdiniet cieti ūdenī, tad pievienojiet to mērcei. Maisiet līdz mērce sāk nedaudz burbuļot, tad gatavojiet līdz tā sabiezē (apmēram 2 minūtes). Izņemiet ziedkāpostus un apveliet tos mērcē. Pasniedziet siltus. Dekorējiet ar zaļiem lociņiem pēc vēlmes.

Labu apetīti!

Avots: kirbiecravings.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment