Jaunas bietes nomizot un sagriezt uz pusēm vai ceturtdaļās, atkarībā no izmēra.
Ieliet kastrolī aukstu ūdeni, ielikt tur bietes un vārīt 25-30 minūtes. Noņemt no uguns.
No citrona izspiest sulu. Ir nepieciešamas 2 ēdamkarotes citrona sulas. Ūdenī, kur vārījās bietes, pievienot citrona sulu, sāli, cukuru. Noregulēt garšu pēc vēlmes. Tam ir jābūt harmoniskam. Izņemt bietes, ļaut tai atdzist, lai ar to varētu tālāk strādāt.
Sarīvēt bietes uz lielas rīves, ievietot sarīvētas bietes ūdenī, kur tās vārījās. Ļaut aukstai zupai atdzist un ievietot to ledusskapī.
Sagatavot ledu. Gurķi attīrīt un sagriezt salmiņos (vai kā Jūs vēlaties), olas novārīt, attīrīt un sagriezt uz pusītēm.
Ieliet auksto zupu šķīvī.
1 porcijā ielikt 1 olu, 1/3 gurķi, sakapātus zaļumus. Pasniegt ar krējumu. Atsevišķi – ledus kubiņus. (Var arī olas smalki sarīvēt un ielikt uzreiz visā zupas katlā, tāpat ar zaļumiem un gurķiem.)
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru