Vīnes pīrāgs ar mandarīniem (fotorecepte)

sharlotka-s-yablokami-2

Gatavojam biskvītu. Sakuļam olbaltumus ar 1/2 no cukura līdz maigai masai.

sharlotka-s-yablokami-3

Dzeltenumus sakuļam ar atlikušo cukuru līdz masa kļūst balta.

sharlotka-s-yablokami-4

Savienojam olbaltumus ar dzeltenumiem. Pakāpeniski izsijājam miltus un izveidojam vieglu mīklu. Samaisām maksimāli uzmanīgi, lai izspiestu cik vien iespējams mazāk gaisa no mīklas.

Liekam mīklu formā un ieliekam iepriekš 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam līdz gatavībai, apmēram 25 minūtes. Gatavo biskvītu izņemam no cepeškrāsns un ļaujam nostāvēties 15 minūtes. Tad izņemam no formas un pilnībā atdzesējam. Uzmanīgi nogriežam augšejo biskvīta garoziņu un nedaudz apgriežam malas.

shokoladno-vanilnyi-pudding-s-klubnikoi-2

Gatavojam krēmu. Dzeltenumus sakuļam ar cukuru līdz baltai masai.

shokoladno-vanilnyi-pudding-s-klubnikoi-4

Pievienojam cieti un vēlreiz sakuļam. Vārām 200 ml saldo krējumu. Ar mazu strūklu ielejam olu maisījumu, nepārstājot kult. Pārlejam tīrā kastrolī un vārām uz vidēja uguns, pastāvīgi maisot, līdz sabiezē. Noņemam no uguns.

Pārliekam bļodā, apsedzam ar pārtikas plēvi un ieliekam ledusskapī līdz krēms atdziest apmēram līdz istabas temperatūrai.

venskiy-pirog-s-mandarinami-1

Izkausējam saldā krējumā iemērcēto želatīnu. Noņemam no uguns un ļaujam nostāvēties 5 minūtes. Ieliekam dažas ēdamkarotes krēma un ātri samaisām ar maisītāju. Tad pievienojam atlikušo krēmu un vēlreiz sakuļam.

holodnyi-vishnevyi-chizkeik-4

Saldo krējumu sakuļam līdz noturīgai masai. Uzmanīgi savienojam ar krēmu ar lāpstiņas palīdzību.

venskiy-pirog-s-mandarinami-2

Formā ieliekam folija vai cepamā papīra riņķi. Uzliekam biskvītu. Ieziežam to ar cukura sīrupu no mandarīnu masas.

venskiy-pirog-s-mandarinami-2

Uz biskvīta uzklājam krēmu un izlīdzinām.

venskiy-pirog-s-mandarinami-3

Atlikušajā sīrupā ielejam tik daudz sulas, lai sanāktu 250 ml. Pievienojam sulā izšķīdinātu želatīnu, uzliekam uz uguns un sildām līdz želatīns izškīšt (nevārot). Noņemam no uguns.

venskiy-pirog-s-mandarinami-4

Uz krēma uzklājam mandarīnus.

Uzmanīgi aplejam ar apelsīnu sulu un ieliekam ledusskapī. Atstājam tur torti 3-4 stundas, bet labāk atstāt uz nakti.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment