Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- 3 olas
- 135 g cukura
- 125 g miltu
Musam:
- 350 g zemeņu
- 500 g maskarpones siera
- 450 ml trekna saldā krējuma
- 100 g cukura
- 100 g pūdercukura
- 15 g želatīna
Dekoram:
- 50 ml trekna saldā krējuma
- 15 g pūdercukura
- 200 g zemeņu
- 1 iepakojums caurspīdīgas želejas tortēm (Dr. Oetker, piemēram)
- 1 ēdamkarotes cukura
Gatavošanas gaita:
Gatavojam biskvītu – sakuļam līdz apjomīgai masai olu baltumus, pakāpeniski pievienojot cukuru.
Pakāpeniski pievienojam olu dzeltenumus, nepārstājot kult. Izslēdzam mikseri.
Virs bļodas ar olu masu pakāpeniski izsijājam miltus un uzmanīgi, ar kustībām no apakšas uz augšu, samaisām mīklu.
Uzmanīgi pārliekam mīklu formā un cepam 200 grādos 20-25 minūtes līdz gatavībai. Cepeškrāsns durvis procesā netaisām vaļā.
Gatavo biskvītu atdzesējam un sagriežam horizontāli 2 plānos biskvīta slāņos. Nedaudz apgriežam malas, lai biskvīts diametrā būtu mazāks par noņemamo kūku formu.
Musam – zemenes ar cukuru samaļam ar blenderi.
Maskarpone saminam ar gumijas lāpstiņu, tad samaisām ar zemeņu biezeni (to var darīt arī ar maisītāju, vienkārši maisot, nesakuļot).
Želatīnu aplejam ar aukstu ūdeni, kā tas ir rakstīts instrukcijā. Tad izšķīdinām 50 ml vārītā saldā krējumā. Ļaujam nostāvēties 5 minūtes, tad pievienojam 2-3 ēdamkarotes zemeņu masas, samaisām. Pārlejam iegūto maisījumu pie pārējās zemeņu masas un kārtīgi samaisām.
Atlikušo saldo krējumu sakuļam ar pūdercukuru.
Uzmanīgi savienojam ar zemeņu masu.
No gareniski uz pusēm pārlocītā cepamā papīra lapas izveidojam riņķi, kas sakrīt diametrā ar kūku formu. Ieliekam to formā, tad uzliekam biskvītu. Augšā uzklājam musu.
Apsedzam ar atlikušo biskvīta daļu un nedaudz iespiežam to.
Turam torti ledusskapī kā minimums 5 stundas.
Kad torte atdzisīs, noņemam formas bortiņus un cepamo papīru.
Sakuļam 50 ml saldā krējuma ar pūdercukuru, uzklājam to tortes augšā. Dekorējam ar sagrieztām zemenēm.
Caurspīdīgo želeju pagatavojam pēc instrukcijas. Uzklājam želeju uz tortes.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru