Gaisīgs kārums! Zemeņu muss (fotorecepte)

Brīnišķīgs, aromātisks un maigs zemeņu muss.. nav labāka veida, kā sevi palutināt!

Sastāvdaļas:

  • 450 g zemeņu
  • 15 g želatīna
  • 300 ml trekna saldā krējuma
  • 75 g cukura (daudzums var mainīties, atkarība no zemeņu salduma)
  • veselas ogas un piparmētru lapiņas dekoram

Gatavošanas gaita:

Želatīnu aplejam ar 5 ēdamkarotēm auksta ūdens.

Zemenes nomazgājam, nosusinām un samaļam ar blenderi līdz biezenim. Pēc vēlmes pievienojam cukuru.

Uzbriedušu želatīnu sildām uz neliela uguns līdz tas izšķīst (neļaujat tam vārīties!)

Nedaudz atdzesējam un mazās porcijās pievienojam zemeņu biezeni, kārtīgi samaisām.

Uzreiz atliekam 4 ēdamkarotes biezeņa atsevišķā traukā.

Saldo krējumu sakuļam līdz putukrējumam.

Pievienojam pie putukrējuma 2 ēdamkarotes zemeņu masas un uzmanīgi, maisot no apakšas uz augšu, samaisām. Tad pievienojam atlikušo biezeni un tikpat uzmanīgi samaisām līdz viendabīgai masai.

Saliekam musu deserta traukos, katrā virsū uzlejam vienu biezeņa karoti. Ar zobu bakstāmā palīdzību izveidojam rakstu.

Turam ledusskapī līdz pilnībā sastingst – uz nakti vai uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas dekorējam ar piparmētru lapiņām.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru


 

Līdzīgi raksti

  • loading...
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilnvērtīgai lapas darbībai tiek izmantotas sīkdatnes (cookies), kas glabājas uz tavas ierīces. Vairāk par sīkdatnēm

    Kas ir sīkdatnes? Sīkdatne ir neliels teksta fails, ko tīmekļa vietne saglabā jūsu datorā vai mobilajā ierīcē, kad jūs atverat vietni. Tā vietnei palīdz atcerēties jūsu pieteikumvārdu un/vai iestatījumus (piemēram, valodu, fontu izmēru u.c. attēlošanas iestatījumus), ar kādiem esat izvēlējies vietni skatīt, lai katru reizi jums tie nebūtu jānorāda no jauna.

    Close