1. 150 g zirņu iemērciet karstā ūdenī 3-5 minūtes.
2. Sarīvējiet 1 citrona miziņas un izspiediet sulu. Attīriet ķiploka daiviņas.
3. Bļodā sajauciet kopā miziņu, citrona sulu, izspiediet ķiploku, pievienojiet etiķi (6%, 2 ēdamkarotes).
4. Pievienojiet olīveļļu (100 g), sajauciet ar maisītāju.
5. Novāriet rīsus (300 g gatavu rīsu), lai tie būtu graudaini. Te var izmantot arī aukstus rīsus. Pievienojiet citrona maisījumu klāt pie rīsiem.
6. Nelielus gurķus attīriet no sēklām ar tējkarotes palīdzību. Sagrieziet lielos gabalos.
7. Smalki sagrieziet piparmētru, pētersīļus un dilles. Tā, lai sanāktu nelielas saujiņas.
8. Sajauciet gurķus, zirņus un zaļumus.
9. Zaļumu masu uzklājiet uz rīsiem pirms pasniegšanas uz galda, pirms tam kārtīgi samaisot rīsus.
Labu apetīti!
Avots: andychef.ru