Tomāti korejiešu gaumē. Viņiem ir nepārspējama garša un tie saglabājas līdz Jaunajam gadam bez konservēšanas!

Tos var ēst jau 8 stundas pēc pagatavošanas vai uzglabāt līdz Jaunajam gadam bez konservēšanas. Garša ir tik lieliska, ka jūs to nenožēlosit!

Sastāvdaļas trīslitru burkai:

2 kg cietu mazu tomātu, sagrieztu uz pusēm, ja lieli, tad sagriezti četrās daļās.

Marinādei:

6 piparu zirņi

2 asie pipari

2 ķiploku galviņas

Pētersīļi

Dilles

6 ēdamkarotes cukura

2 ēdamkarotes sāls

100 ml augu eļļas bez smaržas,

ābolu sidra etiķis pēc garšas (6%, 70-100 ml)

Pagatavošana:

Ielieciet tomātus marinādē (sajaukt visas sastāvdaļas un samaisīt), burkai uzlieciet vāku un ievietojiet to ledusskapī ar vāku uz leju uz 8 stundām. Pēc noteiktā laika burku apgriež otrādi un var baudīt tomātu. Ja tomāti ir paredzēti uzglabāšanai, uzlieciet metāla vāciņus un novietojiet burkas pagrabā.

Pēc savas pieredzes varu teikt, ka šādus tomātus apēd gandrīz uzreiz, bet pildījumu neizlej – to var lietot vēlreiz. Es ņemu mazāku burciņu, tur sasmalcinu tomātus, piepildu tos ar pildījumu, kas palicis no iepriekšējiem tomātiem, un pievienoju nedaudz etiķa. Tātad, vispirms es pagatavoju 3 litru burku, tad 2 litrus, 1,5 litrus un 1 litru, tas ir, ar vienu pildījumu pietiek ilgam laikam.

avots: vranya.net

Leave a Comment