Bietes poļu gaumē

Mūsdienu saimnieces, sekojot pagātnes tradīcijām, iemācījušās konservēt gandrīz visus dārzeņus. Kā ir ar bietēm? To neparasti saldenā garša un spēja papildināt citas sastāvdaļas ļauj pagatavot lieliskas sagataves borščam.

Mēs esam pārliecināti, ka bietēm piemīt liels potenciāls, kurš nav pienācīgi novērtēts mājas kulinārijā. Mēs piedāvājām recepti, kā iemarinēt bietes poļu gaumē. Tā būs saldskāba uzkoda ar atsvaidzinošu garšu.

Sastāvdaļas:

– 500 g bietes
– 3 melnie piparu zirnīši
– 20 mārrutku sakne
– 40 ml etiķis
– 3 smaržīgie pipari
– 7 g citronskābe
– 20 g sāls
– 10 g cukurs

Pagatavošana:

1. Nomazgā un notīri bietes no mizas, sarīvē tās uz lielās rīves. Nomazgā mārrutka sakni, notīri no mizas un izmal caur gaļmašīnu. Sajauc abas sastāvdaļas bļodā. Ūdeni, cukuru un sāli samaisi katlā un uzliec uz uguns. Pēc tam pievieno piparus.

2. Kolīdz ūdens sāk vārīties, pievieno tam citronskābi un vāri ūdeni vēl pāris minūtes. Bietes ar mārrutku saliec sterilizētās burkās. Vienmērīgi pielej etiķi. Aplej bietes ar vārošu marinādi un aiztaisi burciņas. Ietin tās dvielī.

Kad burciņas atdzisušas, novietot tās pagrabā vai pieliekamajā. Šādas bietes būs lieliskas sastāvdaļa ziemas salātiem, uzkoda pie siltā garnīra vai pie rupjmaizes. Jebkurā gadījumā noteikti atradīsi veidu, kā tās lietot!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment