Šokolādes medus kūka „Spartaks” (fotorecepte)

tort-spartak-1

Gatavojam mīklu. Sajaucam medu, cukuru un sviestu, liekam ūdens peldē.

tort-spartak-4

Periodiski maisām, kamēr cukurs neizšķīst. Noņemam no ūdens peldes un pievienojam klāt sodu. Ļaujam reakcijai pāriet, tad pievienojam olas un sakuļam.

tort-spartak-5

Pievienojam izsijātus miltus ar kakao un samīcām mīklu.

Sadalām 8 daļās. Katru sarullējam starp cepamā papīra lapām līdz 2-3 mm biezumam. Noņemam augšējo pergamenta lapu un cepam 180 grādos karstā cepeškrāsnī 6-8 minūtes.

tort-spartak-7

Gatavos, karstos biskvītus sagriežam pēc jums vēlamās formas (var to izdarīt arī ar noņemamo cepamo formu).

tort-spartak-2

Gatavojam krēmu. Skābo krējumu, cukuru, olu un cieti savienojam kastrolī.

tort-spartak-3

Samaisām, vārām un ar maisītāju pastāvīgi maisām līdz krēms sabiezē. Pārliekam bļodā.

Apsedzam ar plēvi tā, lai tā nedaudz piegultu pie krēma virsmas. Pilnībā atdzesējam.

tort-spartak-6

Sviestu sakuļam līdz krēmveida konsistencei. Karoti pēc karotes pievienojam skābā krējuma krēmu, nepārstājot kult.

Dāsni ieziežam krēmu uz biskvītiem un tortes malas, augšu. Apgrieztās biskvīta daļas sadrupinām un apkaisām ar tām torti no visām pusēm. Ļaujam tortei nostāvēties 8-12 stundas aukstumā, tad pasniedzam. 20-30 minūtes pirms pasniegšanas ļaujiet tortei sasilst istabas temperatūrā.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment