Sagatavojiet produktus – izsijājiet miltus, smalki sakapājiet dilles.
Šķiņķi jāsagriež pēc iespējas plānāk, lai tas būtu mīksts.
Sarīvējiet sieru uz lielas rīvēs, atstājiet apmēram 40-50 g plāceņu pildījumam.
Paņemiet dziļu bļodu mīklai. Ielejiet kefīru, pievienojiet cukuru, sāli un sodu. Samaisiet. Ieberiet rīvēto sieru, pievienojiet pusglāzi milt.
Samaisiet masu. Tad ieberiet atlikušos miltus, mīkla sanāks lipīga.
Apkaisiet galdu ar miltiem, sadaliet mīklu 4 daļās. Katru sarullējiet ne pārāk plāni, ielieciet iekšā pildījumu.
Paņemiet mīklu “kulītē” un uzmanīgi apgrieziet un nedaudz sarullējiet plāceni.
Pannā uzlejiet eļļu un apcepiet plāceņus līdz zeltainai krāsai.
Plāceņi ir gatavi, pasniedziet tos ar skābo krējumu.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/best_of_kulinaria