Siera kūka “Šokolādes trakums” (fotorecepte)

cheesecake-oreo-3

No sākuma ir jāpagatavo brauniju mīklu. Šokolādi izkausējam ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.

cheesecake-oreo-4

Istabas temperatūras sviestu sakuļam ar cukuru. Citu pēc citas pievienojam olas, kārtīgi sakuļot pēc katras olas pievienošanas.

cheesecake-oreo-5

Pievienojam šokolādi un atkal visu sakuļam. Ieberam miltus un samaisām viendabīgu, gludu mīklu.

cheesecake-oreo-6

Noliekam malā. Gatavojam pildījumu – krēmsieru sajaucam ar saldo krējumu, vaniļu un cukuru līdz viendabīgai masai. Citu pēc citas pievienojam olas, kārtīgi samaisot pēc katras olas pievienošanas.

cheesecake-oreo-7

Atdalām 1/3 no krēmsiera masas un pievienojam tai 50 g izkausētas šokolādes, kārtīgi samaisām (šokolādi ir jāatdzesē līdz istabas temperatūrai)

cheesecake-oreo-8

Ielejam ar sviestu ieziestā kūku formā brauniju  mīklu. Virsū izliekam cepumu slāni.

cheesecake-oreo-9

Ielejam pusi no atlikušās baltās krēmsiera masas.

cheesecake-oreo-10

Ar nākamo slāni uzmanīgi uzklājam šokolādes masu.

cheesecake-oreo-11

Atlikušā baltā krēmā pievienojam sadrupinātos “Oreo” cepumu atlikumus un samaisām. Uzklājam virs šokolādes slāņa.

Liekam siera kūku 160 grādos karstā cepeškrāsnī, cepeškrāsns dibenā ieliekot tilpni ar iepriekš vārītu, karstu ūdeni. Cepam siera kūku apmēram 60 minūtes. Ja nedaudz pasitot formas bortiņu ar karoti “dreb” tikai siera kūkas vidus – tā ir gatava.

Ļaujam siera kūkai nostāvēties 30 min aizvērtā cepeškrāsnī, tad izņemam un atdzesējam līdz istabas temperatūrai. Liekam ledusskapī uz nakti vai kā minimums uz 4 stundām.

Pēc vēlmes dekoram – sakuļam aukstu saldo krējumu ar pūdercukuru līdz noturīgai masai. Vienmērīgi uzklājam 3 ēdamkarotes krējuma masas uz kūku, atlikušā pievienojam kakao-pulveri un vēlreiz sakuļam līdz viendabīgai krāsai. Pārliekam saldo krējumu ar kakao konditorejas maisiņā ar uzgali un dekorejam siera kūku. Apkaisām ar baltās šokolādes skaidiņām.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

 

Leave a Comment