Salāti “Krikums” (fotorecepte)

Samaliet sausiņus drupačās, uzsildiet pannu un apcepiet sausiņus līdz zeltainai krāsai.

Sīpolus sagrieziet pusriņķos, aplejiet ar etiķi un atstājiet marinēties 10 minūtes. Olas novāriet.

Sarīvējiet burkānus. Lai salātu vizuālais izskats būtu vēl skaistāks, varat izmantot Korejas burkānu rīvi. No tunča kārbas izlejiet šķidrumu, samīciet gabaliņos.

Attīriet olas, sadaliet olbaltumus no dzeltenumiem. Atstājiet 2 dzeltenumus mērcei, atlikušos smalki sakapājiet. Olbaltumus sarīvējiet uz smalkas rīves.

Samaisiet tunci, burkānus, olbaltumus un 2 sasmalcinātus dzeltenumus. Pievienojiet izmazgātos marinētos sīpolus un sakapātos zaļumus.

Pagatavojiet mērci – samīciet 2 dzeltenumus, pievienojiet skābo krējumu, sinepes, citronu sulu un miziņas, sojas mērci un piparus pēc garšas. Sakuliet.

Samaisiet salātus ar mērci, ļaujiet tiem nostāvēties 10 minūtes. Salieciet salātus salātu traukā un apkaisiet ar sasmalcinātiem sausiņiem, uzreiz pasniedziet pie galda.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment