Perfekta vistas un šampinjonu lazanja (fotorecepte)

Attīrām vistu no kauliem un ādas un sadalām to šķēlītēs, ne pārāk mazās.

Šampinjonus sagriežam plāksnēs un pannā ar eļļu apcepam līdz mīkstumam.

Pievienojam vistu pie sēnēm, cepam vēl dažas minūtes.

Tad pielejam klāt saldo krējumu vai skābo krējumu, samaisām, sautējam līdz masa sabiezē un noņemam no uguns.

Gatavojam mērci. Kastrolī izkausējam sviestu, ieberam miltus, tad pamazām, pastāvīgi maisot, ielejam pienu. Pievienojam muskatriekstus un, pastāvīgi maisot, vārām līdz mērce sabiezē.

Sākām veidot lazanju. Receptē tika izmantotas lazanjas lapas, kas nav iepriekš jāvāra.

Formas dibenā uzlejam nedaudz Bešamelas mērci un viendabīgi izlīdzinām visā traukā.

Virsū uzliekam lazanjas plāksnes.

Nākamā kārta – vista ar sēnēm.

Apkaisām to ar rīvēto sieru un aplejam ar mērci.

Apsedzam ar lapām.

Atkārtojam to divas reizes. Pēdējo siera un mērces slāni apsedzam ar lazanjas plāksnēm un aplejam ar atlikušo mērci, apkaisām ar rīvēto sieru un cepam 200 grādos 30 minūtes.

Pirms sagriešanas porcijās, ļaujiet lazanjai atdzist 10 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Leave a Comment