Sastāvdaļas:
• 300 g šampinjoni
• 3 olas
• 2 tomāti
• 150 g majonēze
• Sāls pēc garšas
• 1 sīpols
• 500 g kūpināta vista
• 150 g ciets siers
• 30 ml saulespuķu eļļa
• Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Cieti vārītas olas, atdzesē, nomizo.
2. Smalki sagriež sīpolu un sēnes, atsevišķi apcepiet – tā, lai sēnes nepaliktu tumšākas. Gatavos produktus sajauciet, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas un ļaujiet atdzist.
3. Pagatavojiet pārējās sastāvdaļas. Sarīvē sieru, vārītas olas sagriež kubiņos. Atdaliet gaļu no kauliem, sagrieziet strēmelītēs.
4. Nolieciet noņemamo formu uz platas plakanas plāksnes un veidojiet salātu kārtas. Pirmais slānis ir vistas gabali, otrais ir majonēze + rīvēts siers, trešais ir puse no sasmalcinātām olām + majonēze, ceturtais ir ceptas sēnes ar sīpoliem, piektais ir atlikušās olas + majonēze, un sestais ir sagriezti tomāti.
5. Ja nav salātu veidošanas gredzens, tos var pagatavot arī dziļā salātu traukā.
Jebkuriem daudzslāņu salātiem ir nepieciešams zināms laiks, lai tie sasūktos. 30 minūtes ledusskapī būs pietiekami, lai visas sastāvdaļas apmainītos ar garšu un aromātu. Labu apetīti!
avots: sovkusom.ru