Oyakodon – veselīga japāņu omlete ar rīsiem un vistu (fotorecepte)

oya1

Sīpolu nomizojiet un sagrieziet plānos pusriņķos. Uzsildiet pannu uz vidēja uguns un ielejiet sešas ēdamkarotes sojas mērces.

oya2

Tiklīdz sojas mērce sāk vārīties, iemetiet pannā sīpolus un uzberiet virsū cukuru. Gatavojiet, periodiski maisot, 2-3 minūtes.

oya3

Sagrieziet vistas fileju nelielos gabalos – smalki sagriezt to nav nepieciešamības, gataviem gabaliņiem ir jābūt sulīgiem un platiem.

oya4

Ielieciet vistu pannā un sajauciet to ar mērci. Kad gaļa kļūs balta no vienas puses, uzmanīgi pagrieziet to uz otru pusi un sautējiet vēl dažas minūtes. Vistas fileja ir neticami ātri gatava: maksimums 3-4 minūtes.

oya5

Atsevišķā bļodā ar dakšu vai maisītāju ātri sakuliet olas. Pievienot sāli nav vajadzības – sojas mērce ir pietiekami sāļa.

oya6

Ielejiet olu masu pannā, cenšoties vienmērīgi ar to pārklāt visu gaļas gabaliņus. Uzlieciet pannas vāku un gatavojiet omleti 3-4 minūtes, nejaucot, kamēr olas kārtīgi nav apcepušas.

oya7

Sakapājiet lociņus. Uz šķīvja uzlieciet kalniņu balto rīsu.

oyatitle

Virs rīsa uzmanīgi uzklājiet omleti – ērtībai to var sadalīt ar lāpstiņu trīsstūros. Apkaisīt ar sakapātiem lociņiem un pasniegt karstu.

Labu apetīti!

Avots: eda.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment