Neticami gardi un ātri pagatavojami riekstu cepumi “Sniedziņi” (fotorecepte)

nut-balls-1

Riekstus sagriežam ne ļoti mazos gabaliņos.

nut-balls-3

Sviestu sakuļam ar medu līdz viendabīgai masai. Pievienojam konjaku un vēlreiz visu sakuļam.

nut-balls-2

Riekstus samaisām ar izsijātiem miltiem, pūdercukuru un sāli. Pievienojam sauso maisījumu pie sviesta maisījuma un ātri samaisām mīklu. Ilgi nemaisiet, citādi cepumi neiznāks.

No mīklas izveidojam apaļu bumbu, ietinām pārtikas plēvē, saspiežam mīklu un ieliekam ledusskapī uz 2-3 stundām.

Izņemam aukstu mīklu. No lielā gabala atdalām apmēram 2 tējkarotes mīklas un izveidojam no tā bumbiņas.

Uzliekam tās uz cepamās formas, kas ir nkolāta ar cepamo papīru, 5 cm attālumā citam no cita un ieliekam 180 grādos karstā ceoeškrāsnī. Cepam, kamēr cepumi nekļūs zeltaini malās, apmēram 15 minūtes.

Noņemam no cepamās formas un pilnībā atdzesējam.

Apveļam cepumus pūdercukurā un pasniedzam.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment