Mūžīgi garda medsukūka (fotorecepte)

p_O1

Uz plīts uzlieciet kastroli ar ūdeni, ļaut tai kārtīgi uzsildīties. Virsū uzlieciet bļodu ar medu, pagaidiet, kamēr tas kļūst šķidrs, pievienojiet sviesta gabaliņus. Samaisīt masu ar maisītāju līdz sviests izkūst, atstāt uz plīts uz neliela uguns.

p_O2

Tajā laikā uz liela ātruma sāciet kult olas un cukuru – tam būs nepieciešamas apmēram 8 minūtes, rezultātā sanāks stingrs balts krēms.

p_O.3jpg

Miltus samaisīt ar sodu un izsijāt caur sietiņu – tā kūkas biskvīti kļūst vieglāki.

p_O3

Medus maisījums iegūs brūnu toni. Noņemiet to no uguns, pievienojiet olu masu un samaisiet ar maisītāju, veicot kustības no augšas uz leju. Pievienojiet miltus un atkal samaisiet, bet šoreiz no lejas uz augšu.

p_O4

Tortei būs nepieciešami 6 biskvīti 20 cm diametrā un 2 mm biezumā. Lai tos uztaisītu, lieto šādus metāliskus gredzenus, taču mājās biskvītus var izmērīt uz aci. Daļa no mīklas paliek – to ir jāizcep kā vienu lielu biskvītu – tās būs medus drupačas dekoram.

p_O5

Uzsildiet cepeškrāsni līdz maksimālai iespējamai temperatūrai un ielieciet biskvītus cepties uz 3-4 minūtēm – tiem ir jākļūst griķu medus krāsā un jāpaliek mīkstiem. Kad tie ir gatavi, ielieciet tos ledusskapī, lai tie atdziest.

p_O6

Izveidosim krējumu – pūdercukuru un skābo krējumu samaisām ar maisītāju līdz viendabīgai masai.

p_O7

Saliekam torti – pirmo biskvītu izliekam ar apcepto malu uz augšu, sasmērējam to ar krēmu, bet nākamos – ar cepto pusi uz leju. Kūkas virsotni arī ir jānosmērē ar krēmu. Lieko biskvītu sasmalciniet blenderī līdz nelielām drupačām. Apkaisiet ar to torti no visām pusēm.

Gatavo torti var dekorēt ar pūdercukuru un medu, tad nolikt to ledusskapī uz nakti, vēl labāk uz diennakti – tas samazināsies apmēram 1,5 reizes un uzsūks krēmu.

Labu apetīti!

Avots: eda.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment