Mīļākā zupa – frikadeles ar dārzeņiem tomātu mērcē

Gatavošanas gaita:

  1. Smalki sakapājam sīpolus un ķiplokus. Piparus sagriežam lielos gabalos. Kartupeļus sagriežam lielās daiviņās.
  2. Malto gaļu liekam bļodā, pievienojam pusi no sakapāto sīpolu, ķimenes, timiānu, rīvmaizi, sāli un piparus. Samaisām un izveidojam frikadeles.
  3. Pannā uzsildām 2 ēdamkarotes eļļas. Divos piegājienos apcepam frikadeles uz liela uguns no visām pusēm līdz brūnumam dažas minūtes. Pārliekam uz šķīvja.
  4. Uz vidēja uguns kastrolī ieliekam sīpolu un ķiplokus, apcepam, maisot 3-4 minūtes. Pievienojam papriku un cepam vēl 3 minūtes.
  5. Kastrolī ieberam kartupeļus. Pievienojam rozmarīnu un samīcītus tomātus ar sulu, ielejam 200 ml ūdens. Pievienojam sāli pēc garšas, novārām un sautējam līdz kartupeļi ir pusgatavi apmēram 15 minūtes.
  6. Pievienojam frikadeles un sautējam līdz pilnai zupas gatavībai.

Labu apetīti!

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment