Mazkaloriju mājas siers (fotorecepte)

Nepieciešams graudainais biezpiens, ne sausais, ne krēmveidīgais, citādāk siers nesanāks.

Ielieciet biezpienu kastrolī, aplejiet ar pienu un vāriet uz maza uguns, pastāvīgi maisot, 10-15 minūtes. Masa sāks sadalīties. Pēc tam, kad tā sāka vārīties, sildot to vēl 10 minūtes.

Pārlieciet karsto masu uz sietiņa (lai notecētu liekais šķidrums).

Atkal ielieciet masu kastrolī, pievienojiet eļļu, olu, sāli un sodu. Vāriet uz maza uguns 10 minūtes. Kad masa pilnībā izkusīs (kļūs staipīga un gluda), turpiniet vārīt vēl 5 minūtes.

Formu ieziediet ar eļļu un ātri pārlieciet tajā karsto siera masu (tā ātri zaudē staipīgumu).

Atstājiet atdzist, tad pārlieciet ledusskapī līdz pilnībā atdziest.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/cook_good

Leave a Comment