Marmora karameļu siera kūka (fotorecepte)

karamelnyi-chizkeik-1

Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā.

chizkeik-s-makom-2

Cepumus samaļam drupačās ar blendera palīdzību.

chizkeik-s-makom-3

Pievienojam izkausēto sviestu un samaisām. Pārliekam noņemamā tortes formā un iespiežam formas dibenā (bortiņus veidot nav nepieciešamības).

Ieliekam 160 grādos karstā cepeškrāsnī un cepam 10 minūtes. Izņemam un atdzesējam.

chizkeik-s-makom-4

Krēmsieru ar cukuru sakuļam ar maisītāju līdz viendabīgai masai. Pakāpeniski pievienojam skābo krējumu, olas un vaniļu. Cenšamies nepārkult masu – ja masā būs pārak daudz gaisa burbuļu, cepšanas laikā siera kūka var uzpūsties un saplīst.

karamelnyi-chizkeik-2

Karameļu masai – samaisām iebiezināto pienu ar olu līdz viendabīgai masai.

karamelnyi-chizkeik-3

Krēmsiera pildījumu ielejam pamatnē. Virsū ar karoti izliekam karameļu maisījumu. Paņemam zobu bakstāmo un veidojam raksturs uz siera kūkas virsmas.

Cepam 160 grādos cepeškrāsnī, kuras dibenā ir vai nu bļoda ar iepriekš vārītu, karstu ūdeni, vai nu siera kūkas formu ielieciet karstā ūdens peldē (ūdenim pirms ielikšanas cepeškrāsnī ir jābūt karstam), apsedzot siera kūkas virsmu ar foliju. Tas ir nepieciešams, lai cepšanas laikā siera kūka nesāktu plaisāt.

Ļoti svarīgi ir nepārturēt siera kūku cepeškrāsnī, citādi atdziestot, tā var saplaisāt. Gatavību pārbaudām, pasitot ar karoti pa siera kūkas formu – gatavai siera kūkai ir jādreb tās centram – 5-6 cm centrā.

Gatavo siera kūku atstājam 40 minūtes cepeškrāsnī, tad izņemam un ļaujam atdzist istabas temperatūrā. Pēcāk ieliekam ledusskapī uz 4 stundām vai labāk uz nakti.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

COMMENTS

Leave a Comment