Lielisks savienojums! Zemeņu un ķiršu ievārījums

Gardāku savienojumu ievārījumam nevar izdomāt! Patīkams ķiršu skābumiņš un aromātiska zemeņu garša padarīs pankūku, tortu un citu gardumu ēšanu vēl garšīgāku.

Sastāvdaļas:

  • 500 g zemeņu
  • 500 g ķiršu bez kauliņiem
  • 1 kg cukura

Gatavošanas gaita:

  1. Notīriet un nomazgājiet zemenes. Ķiršus nomazgājiet, attīriet un izņemiet kauliņus.
  2. Pārliekam ogas bļodā un apkaisām ar cukuru, ļaujam nostāvēties. Kad ķirsi ar zemenēm sāks izdalīt sulu, uzliekam kastroli ar ogām uz uguns.
  3. Vārām uz neliela uguns, laiku pa laikam maisot un noņemot putas.
  4. Gatavo ievārījumu uzreiz salejam iepriekš sterilizētās burkās un aizvākojam.

Labu apetīti!

Avots: vkusnodoma.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment