Gardāku savienojumu ievārījumam nevar izdomāt! Patīkams ķiršu skābumiņš un aromātiska zemeņu garša padarīs pankūku, tortu un citu gardumu ēšanu vēl garšīgāku.
Sastāvdaļas:
- 500 g zemeņu
- 500 g ķiršu bez kauliņiem
- 1 kg cukura
Gatavošanas gaita:
- Notīriet un nomazgājiet zemenes. Ķiršus nomazgājiet, attīriet un izņemiet kauliņus.
- Pārliekam ogas bļodā un apkaisām ar cukuru, ļaujam nostāvēties. Kad ķirsi ar zemenēm sāks izdalīt sulu, uzliekam kastroli ar ogām uz uguns.
- Vārām uz neliela uguns, laiku pa laikam maisot un noņemot putas.
- Gatavo ievārījumu uzreiz salejam iepriekš sterilizētās burkās un aizvākojam.
Labu apetīti!
Avots: vkusnodoma.net