Lieliskas vakariņas! Maltās gaļas un kartupeļu sacepums

Gatavošanas gaita:

  1. Nomizojiet un novāriet kartupeļus sālītā ūdenī. Nolejiet ūdeni, pievienojiet 50 g sviesta un sarīvējiet biezenī.
  2. Uzsildiet pienu un pievienojiet to pie biezeņa. Samaisiet līdz viendabīgai masai.
  3. Nomizojiet un smalki sakapājiet sīpolus. Ieziediet ar sviestu un apcepiet līdz zeltainai krāsai.
  4. Pievienojiet malto gaļu un apcepiet līdz gatavībai, pastāvīgi maisot. Apkaisiet ar sāli un pārlieciet lielā bļodā.
  5. Kad maltā gaļa nedaudz atdzisīs, sakuliet olu un kārtīgi samaisiet.
  6. Ieziediet cepamo formu ar sviestu. Uzlieciet malto gaļu, virsū – kartupeļu biezeni.
  7. Cepiet 15 minūtes, izņemiet, apkaisiet ar rīvēto sieru un ielieciet cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm.

Labu apetīti!

Avots: adme.ru

Leave a Comment