TAS laiks tuvojas.. 4 lieliskas alus uzkodas hokeja faniem!

Garneles sojas mērcē 

  • 500 g sasaldētu garneļu
  • 80 ml sojas mērces
  • 2-3 ēdamkarotes medus
  • 1 citrons
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu (pēc vēlmes)

Gatavošanas gaita:

  1. Izvēlaties neattīrītas garneles, vēlams ar galvām, šādas garneles būs daudz mīkstākas, tā kā garneļu aizsargapvalks aizsargā tās gatavošanas laikā.
  2. Ieberiet sasaldētās garneles sietiņā, nedaudz noskalojiet tās ar siltu ūdeni.
  3. Ielieciet tās dziļā pannā vai nelielā kastrolī, uzlieciet uz vidēja uguns. Nevajag pievienot ūdeni, kad garneles sāks kust, tas radīs pietiekami daudz ūdens.
  4. Tieši tad jāpievieno sojas mērci, medu un citrona sulu.
  5. Citrona atlikumus sagrieziet šķēlītēs un pievienojiet pie garnelēm. Vāriet uz neliela uguns vēl minūtes 20. Varat ļaut garnelēm iesūkt mērci, atstājot tās uz kādu laiciņu kastrolī.
  6. Pasniedziet garneles karstas ar glāzi auksta alus.

Avots: vk.com/zakuski_k_pivu

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru