Garneles sojas mērcē
500 g sasaldētu garneļu
80 ml sojas mērces
2-3 ēdamkarotes medus
1 citrons
2 ēdamkarotes sezama sēklu (pēc vēlmes)
Gatavošanas gaita:
Izvēlaties neattīrītas garneles, vēlams ar galvām, šādas garneles būs daudz mīkstākas, tā kā garneļu aizsargapvalks aizsargā tās gatavošanas laikā.
Ieberiet sasaldētās garneles sietiņā, nedaudz noskalojiet tās ar siltu ūdeni.
Ielieciet tās dziļā pannā vai nelielā kastrolī, uzlieciet uz vidēja uguns. Nevajag pievienot ūdeni, kad garneles sāks kust, tas radīs pietiekami daudz ūdens.
Tieši tad jāpievieno sojas mērci, medu un citrona sulu.
Citrona atlikumus sagrieziet šķēlītēs un pievienojiet pie garnelēm. Vāriet uz neliela uguns vēl minūtes 20. Varat ļaut garnelēm iesūkt mērci, atstājot tās uz kādu laiciņu kastrolī.
Pasniedziet garneles karstas ar glāzi auksta alus.
Avots: vk.com/zakuski_k_pivu
Ķiploku grauzdiņi
Sastāvdaļas:
100 g rudzu maizes
20 ml eļļas
5 g ķiploku
10 g sviesta
sāls, pipari pēc garšas
Gatavošanas gaita:
Nogrieziet no maizes visas garozas. Tad sagrieziet maizi garās šķēlītēs.
Nomazgājiet, nomizojiet ķiploku un sagrieziet ļoti mazos kubiņos.
Tad ķiplokus samaisiet ar eļļu.
Maizi samaisiet ar sagatavoto ķiploku masu un apkaisiet ar sāli.
Tad grauzdiņus cepiet pannā vai cepeškrāsnī uz neliela uguns līdz izveidojas kraukšķīga garoza. Pēc cepšanas pabeigšanas ātri ieziediet tos ar sviestu.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/zakuski_k_pivu
Pirmā alus uzkoda – sālītās pupiņas
Sastāvdaļas:
500 g pupiņu
sāls pēc garšas
Gatavošanas gaita:
Iemērciet pupiņas aukstā ūdenī 6-8 stundas. Tad nolejiet ūdeni, nosusiniet pupiņas uz sietiņa.
Tad apcepiet pupiņas augu eļlā. Neilgi pirms cepšanas pabeigšanas pie pupiņām jāpievieno sāls.
Pasniedziet karstus pie alus! Pēc garšas atgādina zemesriekstus.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/zakuski_k_pivu
[…] Lasi arī: 4 lieliskas alus uzkodas sporta faniem! […]