4 lieliskas alus uzkodas sporta faniem!

Garneles sojas mērcē 

500 g sasaldētu garneļu

80 ml sojas mērces

2-3 ēdamkarotes medus

1 citrons

2 ēdamkarotes sezama sēklu (pēc vēlmes)

 

Gatavošanas gaita:

Izvēlaties neattīrītas garneles, vēlams ar galvām, šādas garneles būs daudz mīkstākas, tā kā garneļu aizsargapvalks aizsargā tās gatavošanas laikā.

Ieberiet sasaldētās garneles sietiņā, nedaudz noskalojiet tās ar siltu ūdeni.

Ielieciet tās dziļā pannā vai nelielā kastrolī, uzlieciet uz vidēja uguns. Nevajag pievienot ūdeni, kad garneles sāks kust, tas radīs pietiekami daudz ūdens.

Tieši tad jāpievieno sojas mērci, medu un citrona sulu.

Citrona atlikumus sagrieziet šķēlītēs un pievienojiet pie garnelēm. Vāriet uz neliela uguns vēl minūtes 20. Varat ļaut garnelēm iesūkt mērci, atstājot tās uz kādu laiciņu kastrolī.

Pasniedziet garneles karstas ar glāzi auksta alus.

Avots: vk.com/zakuski_k_pivu

 

Ķiploku grauzdiņi 

Sastāvdaļas:

100 g rudzu maizes

20 ml eļļas

5 g ķiploku

10 g sviesta

sāls, pipari pēc garšas

 

Gatavošanas gaita:

Nogrieziet no maizes visas garozas. Tad sagrieziet maizi garās šķēlītēs.

Nomazgājiet, nomizojiet ķiploku un sagrieziet ļoti mazos kubiņos.

Tad ķiplokus samaisiet ar eļļu.

Maizi samaisiet ar sagatavoto ķiploku masu un apkaisiet ar sāli.

Tad grauzdiņus cepiet pannā vai cepeškrāsnī uz neliela uguns līdz izveidojas kraukšķīga garoza. Pēc cepšanas pabeigšanas ātri ieziediet tos ar sviestu.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/zakuski_k_pivu

 

Pirmā alus uzkoda – sālītās pupiņas

Sastāvdaļas:

500 g pupiņu

sāls pēc garšas

 

Gatavošanas gaita:

Iemērciet pupiņas aukstā ūdenī 6-8 stundas. Tad nolejiet ūdeni, nosusiniet pupiņas uz sietiņa.

Tad apcepiet pupiņas augu eļlā. Neilgi pirms cepšanas pabeigšanas pie pupiņām jāpievieno sāls.

Pasniedziet karstus pie alus! Pēc garšas atgādina zemesriekstus.

 

Labu apetīti!

Avots: vk.com/zakuski_k_pivu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment