TAS laiks tuvojas.. 4 lieliskas alus uzkodas hokeja faniem!

Fish & chips

Sastāvdaļas:

  • 600 g baltas zivs filejas (mencas, pikšas, plekstes, asaris u.c.)
  • 4 lieli kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes cietes
  • sāls, pipari
  • augu eļļa cepšanai

Mīklai:

  • 1,25 glāzes miltu
  • 1,5 glāzes gaiša alus

Gatavošanas gaita:

  1. Izsijājiet miltus lielā bļodā, centrā izveidojiet padziļinājumu un ar mazu strūklu ielejiet tajā alu. Ar maisītāju samīciet viendabīgu mīklu, apsedziet un nolieciet malā.
  2. Kartupeļus sagrieziet trijstūrīšos apmēram 1,5-2 cm biezumā. Turiet kartupeļus bļodā ar aukstu ūdeni 10 minūtes. Nolejiet ūdeni, nosusiniet kartupeļus.
  3. Fritierī ielejiet eļļu, tai jāaizpilda 1/3 no fritiera apjoma. Uzsildiet to līdz 160 grādiem, porcijās apcepiet čipšus apmēram 5 minūtes.
  4. Zivi ļoti labi nosusiniet, sagrieziet lielos gabalos. Apveliet katru gabalu no sākuma cietē ar sāli un pipariem, tad iemērciet alus mīklā, nokratiet, lai tiktu vaļā no liekās mīklas.
  5. Cepiet tajā pašā fritierī 5-7 minūtes katru gabalu, atkarībā no biezuma. Salieciet gabaliņus uz papīra dvieļiem.
  6. Ar putu karoti noķeriet mazos mīklas gabaliņus no eļļas. Palieliniet uguni un uzsildiet eļļu līdz 180 grādiem. Porcijās apcepiet sagatavotos kartupeļu čipšus līdz tie nekļūs kraukšķīģi. Ar putu karoti salieciet tos uz papīra dvieļiem, lai iesūktos liekā eļļa. Pasniedziet karstu kopā ar zivi.

Labu apetīti!

Avots: gastronom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru