Gatavošanas gaita:
- Novāriet 4-6 kartupeļus un nedaudz atdzesējiet. Atlikušos kartupeļus sarīvējiet un izspiediet sulu (sulu atstājiet vēlākam).
- Samaisiet vārītos un nevārītos kartupeļus, cieti no kartupeļu sulas, pievienojiet olu, 1 tējkaroti sausas cietes un nedaudz miltu, sāli un piparus.
- No kartupeļu mīklas izveidojiet dūres izmēra bumbiņu, tad iespiediet līdz plāceņa formai, vidū ielieciet 1 tējkaroti maltas gaļas, sakniebiet un piešķiriet “cepelīnu” formu.
- Vāriet cepelīnus sālītā ūdenī. Tie no sākuma pacelsies, tad nolaidīsies. Tas arī liecinās par to, ka cepelīni ir gatavi.
Labu apetīti!
Avots: vkusno.co
Pages: 1 2
Mana mīļotā pat labāk nekā leiši gatavo cepelīnus!