Leišu tradicionālais ēdiens – cepelīni!

Gatavošanas gaita:

  1. Novāriet 4-6 kartupeļus un nedaudz atdzesējiet. Atlikušos kartupeļus sarīvējiet un izspiediet sulu (sulu atstājiet vēlākam).
  2. Samaisiet vārītos un nevārītos kartupeļus, cieti no kartupeļu sulas, pievienojiet olu, 1 tējkaroti sausas cietes un nedaudz miltu, sāli un piparus.
  3. No kartupeļu mīklas izveidojiet dūres izmēra bumbiņu, tad iespiediet līdz plāceņa formai, vidū ielieciet 1 tējkaroti maltas gaļas, sakniebiet un piešķiriet “cepelīnu” formu.
  4. Vāriet cepelīnus sālītā ūdenī. Tie no sākuma pacelsies, tad nolaidīsies. Tas arī liecinās par to, ka cepelīni ir gatavi.

Labu apetīti!

Avots: vkusno.co

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment