Liellopu, cūkgaļas, vistas…maltā gaļa ir pusfabrikāts, kas ir kļuvis par īstu izpalīgu miljoniem saimnieču. Maltās gaļas pielietošanas spektrs kulinārijā ir praktiski bezgalīgs!
Mēs piedāvājam kulinārijas padomus, ar kuriem jūs pagatavosiet 4 dažādus ēdienus vien no 1 kg maltās gaļas. Tādējādi jautājums par vakariņām būs atrisināts praktiski uz visu nedēļu: visas sagataves var sasaldēt un pasniegt pēc nepieciešamības.
Ko pagatavot no maltās gaļas
Iesākumā sadaliet 1 kg maltās gaļas (labāk liellopu) trīs vienādās daļās.
Pirmā daļa – frikadeles
Ar dakšiņu saspaidiet malto gaļu, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas. Pievienojiet pāris pienā samērcētus baltmaizes gabalus un sīki sagrieztus sīpolus. Rūpīgi samaisiet masu. Ar ūdenī samērcētām rokām izveidojiet nelielas bumbiņas, viegli apviļājiet tās miltos, uzlieciet uz šķīvja un sasaldējiet. Pēc tam ielieciet maisiņā.
No frikadelēm var pagatavot vieglu zupu. Pārējo maltās gaļas daudzumu apcepiet, pēc tam frikadeles izsautējiet kopā ar dārzeņiem un tomātu mērci. Pasniedziet ar vārītiem kartupeļiem, jebkuru biezeni vai makaroniem piedevās.