1. Sasildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Nomazgāt un nožāvēt kartupeļus – mizām ir jābūt sausām, tad kartupeļi kļūs brūni un kraukšķīgi. Katru kartupeļa gabalu apmērcēt ar nelielu olīveļļas un sāls daudzumu, ielikt cepeškrāsnī uz 1-2 stundām.
2. Pusstundu pirms kartupeļu izņemšanas no cepeškrāsns, uzlikt uz folija neattīrītas ķiploku daiviņas, pielikt klāt sāli, piparus, nelielu piku sviesta un olīveļļas. Ietīt un ielikt cepeškrāsnī.
3. Kamēr kartupeļi ar ķiplokiem ir cepeškrāsnī, smalki sagriezt bekona šķēles un sausā pannā tās nedaudz apcept, līdz bekons iegūst zeltainu nokrāsu. Nolikt malā.
4. Izņemt no cepeškrāsns kartupeļus un atdzesēt tos. Ar asu nazi sagriezt kartupeļus uz pusēm, tad uzmanīgi, cenšoties nesabojāt kartupeļu mizu, ar karoti izņemt kartupeļu mīkstumu un pārlikt to lielā bļodā.
5. Bļodā pievienot attīrītus ķiplokus, skābo krējumu, nedaudz olīveļļas, sakapātus zaļumus, apcepto bekonu un gandrīz visu rīvēto sieru (izņemot 5-6 ēdamkarotes). Uzmanīgi samaisīt, nepārvēršot masu biezenī.
6. Ar ēdamkarotes palīdzību iegūto masu sabāzt tukšajās kartupeļu pusītēs, cepešpannā nolikt kartupeļus ar miziņu uz leju. Labi sasildīt cepeškrāsni.
7. Kartupeļiem virsū uzlikt dažus auksta sviesta kubiņus un uzbērt atlikušo sieru.
8. Cept cepeškrāsnī 7-10 minūtes, līdz siers ir izkusis ieguvis nelielu brūnu piekrāsu. Gatavos kartupeļus izņemt no cepeškrāsns un apsmidzināt ar nelielu olīveļļas daudzumu.
Labu apetīti!
Avots: eda.ru