Kā sālīt krimildes, lai tās būtu kraukšķīgas

Kā sālīt krimildes ar auksto paņēmienu

Sastāvdaļas:

5-7 ķiploku daiviņas;
7-10 smaržīgie pipari;
10-12 melnie pipari;
40 grami sāls;
1 kg krimildes.

Pagatavošana

Notīriet ķiplokus un sagrieziet vidēji lielos gabaliņos.

Trauka dibenā ielieciet abu veidu piparus, nedaudz ķiploku un mazliet apsāliet. Tad lieciet sēnes ar cepurītēm uz leju. Atkal apsāliet, pievienojiet ķiplokus un piparus. Turpiniet veidot kārtas, līdz piepildiet trauku praktiski līdz pašai augšai.

Tad uzlieciet slogu ( piem. uz šķīvja uzlieciet burku ar ūdeni) pārklājiet ar salveti vai marli, lai pasargātu no putekļiem. Glabājiet vēsā vietā, apmēram 5-6 grādu robežās. Pēc 35-4 dienās sēnes ir gatavas. Tās var ēst uzreiz vai kopā ar šķidrumu salikt burkā un glabāt ledusskapī.

avots: budvtemi.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment