Garšīgākie ziedkāposti: kraukšķīgi no ārpuses un maigi no iekšpuses

Ziedkāposti, kas pagatavoti pēc šīs receptes, nav iespējams nemīlēt!  Pat ja jūs neesat īpašs ziedkāpostu ēdienu cienītājs, noteikti mēģiniet pagatavot šo dārzeni pēc jaunas receptes!

Sastāvdaļas:

1 ziedkāposts

3 olas

6 ēdamkarotes miltu

Eļļa cepšanai

1 glāze rīvmaize

50 g sarīvēts ciets siers

½ tējkarote karijs (var aizvietot ar citām iecienītām garšvielām)

Sāls

Pagatavošana:

Sadali ziedkāpostu sīkākās daļās, ieliec katlā. Pievieno ūdeni, nedaudz sāli un liec vārīties.

Kad ūdens vārās, turpini vārīt ziedkāpostu 5 minūtes, pēc tam ieber katla saturu caurdurī.

Dziļā bļodā sakul olas ar kariju, pievieno šķipsniņu sāls un miltus.

Maisi tik ilgi, kamēr iegūsti viendabīgu masu.

Atsevišķā traukā sajauc rīvmaizi ar sarīvētu sieru.

Katru ziedkāpostu daļu iemērc sagatavotajā mīkla, bet pēc tam apviļā sagatavotajā panējumā.

Cep uz labi uzsildītas pannas pietiekamā eļļas daudzumā, līdz tiek iegūta zeltaina garoza. Pēc tam apgriez otru pusi.

Dievinu šo siera garoziņu. Garšīgi nav īstais vārds. Ēdiens ir dievīgs!

Lieliski derēs kopā ar gaļu vai zivi. Bet tikpat labi tas var būt pamatēdiens pats par sevi.

Labu apetīti!

avots: vranya.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment