Izsijājam miltus, cepamo pulveri un sāli.
Vaniļas pāksti gareniski sagriežam, izņemam sēkliņas.
Nelielā kastrolī ielejam pienu, pievienojam vaniļas pāksts ar sēklām. Sildām līdz sāk vārīties un tad uzreiz izslēdzam. Pievienojam sviestu, samaisām līdz tas izkūst. Uzliekam vāku un noliekam malā.
Atsevišķā bļodā sakuļam olas un dzeltenumus ar cukuru 1 minūti. Uzliekam trauku ūdens peldē un turpinām kult ar maisītāju līdz cukurs neizšķīst, bet maisījums nesasils līdz 40 grādiem (ne vairāk!) – apmēram 6 minūtes. Noņemam maisījumu no ūdens peldes un sakuļam ar mikseri, līdz tas nekļūs gaisīgs un gaiši dzeltens.
3 piegājienos pievienojam miltus, katru reizi kārtīgi samaisot.
No kastroļa izņemam vaniļas pāksti. Pie sviesta-piena maisījuma pievienojam 4 ēdamkarotes mīklas un samaisām. Pārliekam maisījumu pie pārējās mīklas un uzmanīgi samaisām līdz viendabīgai masai.
Kēksiņu formu ieziežam ar sviestu vai uzliekam papīra formiņas. Aizpildām 2/3 no formas. Cepam 160 grādos apmēram 20 minūtes, kamēr kociņš neiznāks no kēksiņiem sauss.
Kamēr kēksiņi cepas, gatavojam apslakšanai domātu šķidrumu un krēmu. Pagatavojam stirpu kafiju (2 tējkarotēs kafijas aplejam ar 150 ml ūdens), samaisām ar alkoholu un cukuru.
Krēmam – sakuļam maskarpone ar cukuru līdz tas ir maigs un mīksts. Saldo krējumu sakuļam līdz noturīgām putukrējumam, tad uzmanīgi samaisām ar siera masu, maisot no apakšas uz augšu.
Ieziežam atdzisušos kēksus ar kafijas sīrupu, virsū uzklājam krēmu (ar konditorejas maisiņu vai karoti).
Apkaisām ar kakao pulveri. Atstājam uz nakti ledusskapī.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru