Franču konditorejas šarmantā torte a-la “Frasier”

Gatavošanas gaita:

  1. Bļodā sajauciet olas ar cukuru, tad sakuliet apjomīgā krēmā 5-10 minūtes.
  2. Pievienojiet miltus un samaltās mandeles, samaisiet. Ielejiet izkausēto sviestu, nedaudz samaisiet.
  3. Izlieciet mīklu ar sviestu un miltiem apkaisītā formā. Cepiet biskvītu 180 grādos 30-40 minūtes (līdz sausam kociņam).
  4. krēmam – ieberiet pienā50 g cukura un vāriet uz neliela uguns. Tajā laikā sakuliet olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru, ieberiet pie sakultām olām miltus un cieti, kārtīgi samaisiet.
  5. Kad piens sāks vārīties, pusi no piena pārlejiet olu maisījumā, samaisiet.
  6. Atlikušo pienu vēlreiz uzlieciet uz plīts un ielejiet tajā olu-piena maisījumu un, pastāvīgi maisot, sildiet krēmu līdz tas sabiezē.
  7. Krēmu atdzesējiet ledusskapī, tad sakuliet ar mīkstu sviestu un biezpienu līdz viendabīgai masai.
  8. Formējam torti – biskvītu sagriežam 2 slāņos. Pirmo slāni ieliekam noņemamā kūku formā, tad gar bortiņiem zemenes, sagrieztas uz pusēm, bet centrā – saliekat zemenes pēc vēlmes. Tad viendabīgi uzklājam krēmu, virsū iespiežam otro biskvītu, tad uzklājam atlikušo krēmu. Virsū dekorējam ar zemenēm.
  9. Ļaujam tortei atpūsties ledusskapī kā minimums dažas stundas. ideālā variantā – atstājiet to uz nakti ledusskapī.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Leave a Comment