Gatavošanas gaita:
- Bļodā sajauciet olas ar cukuru, tad sakuliet apjomīgā krēmā 5-10 minūtes.
- Pievienojiet miltus un samaltās mandeles, samaisiet. Ielejiet izkausēto sviestu, nedaudz samaisiet.
- Izlieciet mīklu ar sviestu un miltiem apkaisītā formā. Cepiet biskvītu 180 grādos 30-40 minūtes (līdz sausam kociņam).
- krēmam – ieberiet pienā50 g cukura un vāriet uz neliela uguns. Tajā laikā sakuliet olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru, ieberiet pie sakultām olām miltus un cieti, kārtīgi samaisiet.
- Kad piens sāks vārīties, pusi no piena pārlejiet olu maisījumā, samaisiet.
- Atlikušo pienu vēlreiz uzlieciet uz plīts un ielejiet tajā olu-piena maisījumu un, pastāvīgi maisot, sildiet krēmu līdz tas sabiezē.
- Krēmu atdzesējiet ledusskapī, tad sakuliet ar mīkstu sviestu un biezpienu līdz viendabīgai masai.
- Formējam torti – biskvītu sagriežam 2 slāņos. Pirmo slāni ieliekam noņemamā kūku formā, tad gar bortiņiem zemenes, sagrieztas uz pusēm, bet centrā – saliekat zemenes pēc vēlmes. Tad viendabīgi uzklājam krēmu, virsū iespiežam otro biskvītu, tad uzklājam atlikušo krēmu. Virsū dekorējam ar zemenēm.
- Ļaujam tortei atpūsties ledusskapī kā minimums dažas stundas. ideālā variantā – atstājiet to uz nakti ledusskapī.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker
Pages: 1 2