Citrona kēksiņi ar šveiciešu bezē (fotorecepte)

limonnye-keksy-s-merengoi-2Miltus izsijājam ar sodu un sāli. Sviestu sakuļam ar cukuru un citrona miziņām līdz krēmveidīgai konsistencei.

limonnye-keksy-s-merengoi-3

Citu pēc citas pievienojam olas, kārtīgi sakuļot pēc katras olas pievienošanas. Tad pieberam klāt miltus un samaisām līdz viendabīgam stāvoklim. Pievienojam skābo krējumu un vēlreiz samaisām. Tad – atlikušos miltus un samaisām. Beigās pievienojam citrona sulu un izveidojam mīklu.

Ieliekam mīklu formās (ja neizmantojat papīra kēksiņu formas – formu ir jaieziež ar sviestu). Cepam 180 grādos apmēram 25 minūtes līdz sausam kociņam. Atdzesējam.

karamelnyi-muss-5

Gatavojam bezē. Bļodā samaisām cukuru ar olbaltumiem. Uzliekam ūdens peldē un pastāvīgi maisot sildām līdz 45-50 grādu temperatūrai. Sākam kult ar mikseru līdz noturīgai, apjomīgai masai.

limonnye-keksy-s-merengoi-4

Pārliekam bezē konditorejas maisiņā un ar zvaigznītes uzgali dekorējam kēksiņus ar bezē.

Cepam 200 grādos apmēram 5-7 minūtes (vai vairāk, atkarībā no cepeškrāsns). Bezē jākļūst nedaudz zeltainam un kraukšķīgam.

Atdzesējam un pasniedzam.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

 

Leave a Comment