Miltus izsijājam ar sodu un sāli. Sviestu sakuļam ar cukuru un citrona miziņām līdz krēmveidīgai konsistencei.
Citu pēc citas pievienojam olas, kārtīgi sakuļot pēc katras olas pievienošanas. Tad pieberam klāt miltus un samaisām līdz viendabīgam stāvoklim. Pievienojam skābo krējumu un vēlreiz samaisām. Tad – atlikušos miltus un samaisām. Beigās pievienojam citrona sulu un izveidojam mīklu.
Ieliekam mīklu formās (ja neizmantojat papīra kēksiņu formas – formu ir jaieziež ar sviestu). Cepam 180 grādos apmēram 25 minūtes līdz sausam kociņam. Atdzesējam.
Gatavojam bezē. Bļodā samaisām cukuru ar olbaltumiem. Uzliekam ūdens peldē un pastāvīgi maisot sildām līdz 45-50 grādu temperatūrai. Sākam kult ar mikseru līdz noturīgai, apjomīgai masai.
Pārliekam bezē konditorejas maisiņā un ar zvaigznītes uzgali dekorējam kēksiņus ar bezē.
Cepam 200 grādos apmēram 5-7 minūtes (vai vairāk, atkarībā no cepeškrāsns). Bezē jākļūst nedaudz zeltainam un kraukšķīgam.
Atdzesējam un pasniedzam.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru