Liekam katliņu uz uguns, vāram aptuveni 20 minūtes pēc tam, kad masa sākusi vārīties.
Pa to laiku varam sagatavot pārējās sastāvdaļas. Papriku, sēnes, sīpolu un dilles sagriežam tā, kā tas mums vislabāk patīk.
Kad būs pagājušas 20 minūtes, un tomāti būs izvārījušies, katliņā pievienojam pārējos dārzeņus, sēnes un zaļumus.
Pēc tam, kad šī masa būs sākusi vārīties, turpinām vārīt vēl 30 minūtes.
Pa to laiku varam paspēt sagatavot burciņas: šim daudzumam man bija nepieciešams 8 720 gramu burkas un 2 800 gramu burkas.
Noņemam katliņu no uguns, ielejam etiķi un uzreiz salejam pa burciņām.
Uzliekam vāciņus un liekam zem segas, līdz burciņas būs pilnībā atdzisušas.
Garšīgais lečo ar sēnēm, kuru es gatavoju katru gadu ziemai, lieliski uzglabājas ne tikai pagrabā, bet arī pilsētas dzīvoklī. Tas būs lieliska uzkoda uz jebkura galda: pasniedziet kopā ar mājas maizes gabaliņiem – un ar varu nevienu no tā neatrausi. Lečo turklāt lieliski noder kopā ar kartupeļiem – nevajag gaļu, kad tāds ēdiens ir galdā. Vēl vairāk sezonas sagatavju receptes ( un ne tikai) varat atrast mūsu mājaslapā.
Labu apetīti visiem!
avots: nastroy.net