Kā mīklu uztaisīt ideālu. Daži labāko padomi no meistariem. Tagad es zinu, kā uztaisīt perfektu mīklu!

1. Biskvīta mīkla

Ja olu baltumi slikti putojas, tad, visticamāk, tajos ir nokļuvis olu dzeltenums. Ir tikai viens veids, kā izlabot situāciju – sāc no jauna putot citus olu baltumus, uzmanīgi sekojot līdzi olu dzeltenuma atdalīšanas brīdim. Tāpat olu baltumi slikti putosies, ja tiem pārāk ātri tiek pievienots cukurs. Šādā gadījumā olu baltumus var putot karstā ūdens peldē.

Ja biskvīts ir pārāk blīvs, bet mīkla cepeškrāsnī slikti piepūšas, tad tam var būt vairāk iemesli. Slikti saputotas sastāvdaļas un liels miltu daudzums parasti noved pie tāda bēdīga rezultāta. Turklāt nedrīkst biskvīta mīklu pārāk ilgi noturēt pirms ievietošanas cepeškrāsnī. Seko līdzi tam, lai cepeškrāsns būtu kārtīgi uzkarsēta, pirms tajā ievietosi mīklu.

Lai biskvīts kārtīgi izceptos, to vajag cept vidēji karstā temperatūrā. Pie pārāk augstas vai zemas temperatūras biskvīta cepšana būs neveiksmīga, visdrīzāk tas būs pusjēls.

Ja biskvīts slikti nāk ārā no formas, tad ir pilnīgi iespējams, ka vainīga ir veca un nelīdzena forma. Neaizmirsti rūpīgi iesmērēt formu ar sviestu un pa virsu uzbērt miltus. Ja mīklā ir pārāk daudz cukura, biskvīts arī slikti nāks ārā no formas. Uzmanīgi seko līdzi receptei, un tev būs daudz mazāk problēmas ar cepšanu!

Ja biskvīts ir nokrities pēc tam, kad esi izņēmusi to no cepeškrāsns, tas nozīmē, ka viņš nav izcepies. Pārbaudi ar sērkociņu, cik gatavs ir biskvīts, pirms to ņem ārā no cepeškrāsns! Tāpat biskvīts var noplakt vēl cepeškrāsnī, ja tas tiek cepts pārāk augstā temperatūrā.

Lai biskvīts nesadruptu, griez to ar īpaši asu nazi.

Šķir nākošo lapu un uzzini atlikušās viltības 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment