Burvīgs lečo ar sēnēm ziemai: lai cik arī neieliktu burciņās, tik un tā par maz!

Šodien piedāvāju novērtēt neparastu recepti, kuru izmantoju ne vienu vien gadu.

Garšīgs lečo ar sēnēm – tā ir pārsteidzoši sātīga uzkoda, kas vienmēr pietrūkst. Var būt kādam tāds savienojums liksies dīvains, bet tik un tā, iesaku pamēģināt. Sulīgie dārzeņi ar sēnēm izveido interesantu tandēmu: aromātiska, apetītelīga un neticama garša. Manā ģimenē lečo ēd un vienkārši kopā ar maizes gabaliņu, kā piedeva garnējumam (jo īpaši kartupeļiem) tas arī iet uz “urrā”. Aso piparu daudzumu regulējiet paši pēc savas gaumes: kādam patīk asi ēdieni, kādam ne visai. Visā visumā, kā jau viss ģeniālais, uzkodu pagatavot ir vienkārši, ātri un no jums pieejamiem produktiem. Ķeramies klāt?

Nepieciešamās sastāvdaļas

4 kilogrami tomātu;
2 kilogrami paprikas;
Viens kilograms jebkādas sēnes (man ir šampinjoni);
600 grami sīpoli;
1-2 čili pipari;
220 mililitri augu eļļa (viena glāze);
120 mililitri 9 % etiķis;
Viena ēdamkarote sinepju sēklas;
130 grami pūdercukura;
70 grami sāls;
Diļļu buntīte;

Kā pagatavot garšīgo lečo ar sēnēm ziemai

Iesākumā vajadzēs sagatavot visus dārzeņus: kārtīgi nomazgāt, notīrīt, sagriezt tāda izmēra gabaliņos, lai tie ietilptu gaļas maļamā mašīnā.

Samaļam tomātus un čili piparus (tā daudzumu regulējiet paši pēc savas gaumes), pārliekam katliņā.

Dārzeņiem pievienojam augu eļļu, sāli, pūdercukuru, sinepju sēklas, kārtīgi samaisām.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment