Brīnumgardais sacepums neopolitāņu gaumē (fotorecepte)

Sīpolus smalki sakapājam un apcepam 3 minūtes eļļā. Pievienojam smalki sagrieztu papriku un cepam vēl 2-3 minūtes.

Pievienojam malto gaļu, apkaisām ar sāli, pipariem un cepam 10 minūtes, pastāvīgi maisot. Ielejam vīnu, turpinām cept vēl 3 minūtes kamēr šķidrums neizgaro. Pievienojam smalki sakapātus pētersīļus un tomātu pastu, samaisām un sautējam 4 minūtes.

Makaronus vārām, nolejam ūdeni, pievienojam 0,5 ēdamkarotes olīveļļas un samaisām.

Gatavojam mērci. Izkausējam kastrolī sviestu, pievienojam miltus un samaisām līdz masa ir viendabīga. Pakāpeniski, pastāvīgi maisot, ielejam pienu un vārām līdz sabiezē.

Noņemam no uguns. Veidojam sacepumu – formas dibenā saliekam pusi no makaroniem.

Aplejam ar pusi no mērces, izlīdzinām. Tad uzliekam malto gaļu, izlīdzinām.

Apsedzam ar atlikušajiem makaroniem. Virsū aplejam ar atlikušo mērci.

Apkaisām ar torti un cepam 200 grādos 25 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment