Asu ēdienu cienītājiem – „Aļaska” suši rolli

Gatavošanas gaita:

  1. Vāram rīsu 15 minūtes uz neliela uguns, tad 10 minūtes ļaujam tam nostāvēties un aplejam ar rīsu etiķi. Noklājam nori ar rīsu un neaizmirstam atstāt atkāpi nori malās, apgriežam nori ar rīsu uz otru pusi.
  2. Sasmērējam nori ar plānu vasabi kārtu.
  3. Noklājam nori vidu ar Filadelfijas sieru (apmēram 2 cm biezu strēmelīti), noklājam sieru uz visu lapas garumu.
  4. Sagriežam mazās daļiņās gurķi un avokado. Liekam tos uz siera, vienmērīgi noklājot.
  5. Sagriežam krabju gaļas daļiņās un uzklājam virs dārzeņiem. Lai rolls sanāktu sulīgs, ieteicams pievienot nedaudz japāņu majonēzes vai sojas mērces.
  6. Satinām rollu ar bambusa paklājiņa palīdzību.
  7. Pannā apcepam sezama sēkliņas bez eļļas 5-10 minūšu ilgumā, apberam ar to rolu un vēlreiz aptinām bambusa paklājiņā.
  8. Sagriežam rolus uz pusēm. Tad sagriežam katru pusi vēl sīkākos gabalos un pasniedzam ar sojas mērci un vasabi.

Labu apetīti!

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment