Gatavošanas gaita:
- Vidējā bļodā sajauciet 130 g miltu, sāls, čili un sviesta. Ar mikseri samaisiet mīklu.
- Otrā bļodā sakuliet olu ar ūdeni, ielejiet olu maisījumu pie mīklas. Samīciet mīklu ar rokām. Pievienojiet atlikušo miltus, izveidojot mīklu bumbas formā, tad padarot to par apaļu plāceni.
- Apsedziet ar pārtikas plēvi un ielieciet mīklu ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
- Izņemiet mīklu no ledusskapja un uzlieciet uz nedaudz miltainas virsmas. Sarullējiet ar mīklas rulli, izveidojot 26 cm lielu apli.
- Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Bļodā samaisiet sviestu ar cukuru, tad iejauciet iekšā kanēli, ābolu un bumbiera gabaliņus. Izmantojot koka karoti vai rokas kārtīgi samaisiet maisījumu.
- Sākot ar viena augļa gabaliņu, sāciet veidot kolonnas, mainot augļus pēc kārtas (no sākuma viena bumbiera šķēle, tad – ābola). Izmantojiet visus gabaliņus, pat, ja tos vajadzēs likt virsū jau uzliktajiem.
- Atstājiet 2 cm no mīklas malas brīvu, tad salociet to, lai nofiksētu augļus. Iesmērējiet ielocīto daļu ar olīveļļu un cepiet cepeškrāsnī 35 minūtes. Atdzesējiet un apkaisiet ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Avots: azestybite.com
Pages: 1 2