Aromātiskā bumbiera un ābolu galete

Gatavošanas gaita:

  1. Vidējā bļodā sajauciet 130 g miltu, sāls, čili un sviesta. Ar mikseri samaisiet mīklu.
  2. Otrā bļodā sakuliet olu ar ūdeni, ielejiet olu maisījumu pie mīklas. Samīciet mīklu ar rokām. Pievienojiet atlikušo miltus, izveidojot mīklu bumbas formā, tad padarot to par apaļu plāceni.
  3. Apsedziet ar pārtikas plēvi un ielieciet mīklu ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
  4. Izņemiet mīklu no ledusskapja un uzlieciet uz nedaudz miltainas virsmas. Sarullējiet ar mīklas rulli, izveidojot 26 cm lielu apli.
  5. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  6. Bļodā samaisiet sviestu ar cukuru, tad iejauciet iekšā kanēli, ābolu un bumbiera gabaliņus. Izmantojot koka karoti vai rokas kārtīgi samaisiet maisījumu.
  7. Sākot ar viena augļa gabaliņu, sāciet veidot kolonnas, mainot augļus pēc kārtas (no sākuma viena bumbiera šķēle, tad – ābola). Izmantojiet visus gabaliņus, pat, ja tos vajadzēs likt virsū jau uzliktajiem.
  8. Atstājiet 2 cm no mīklas malas brīvu, tad salociet to, lai nofiksētu augļus. Iesmērējiet ielocīto daļu ar olīveļļu un cepiet cepeškrāsnī 35 minūtes. Atdzesējiet un apkaisiet ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: azestybite.com

Leave a Comment