Gatavošanas gaita:
- Paņemiet lielu bļodu un izsijājiet tajā miltus un sāli. Pievienojiet nedaudz sakultu olu un sviestu. Samīciet mīklu, sarullējiet to bumbā. Tagad apsedziet to ar pārtikas plēvi, ielieciet mīklu ledusskapī uz pusstundu. Attīriet ķirbi un izņemiet sēklas.
- Sagrieziet ķirbi nelielos gabaliņos. Sautējiet ķirbjus līdz gatavībai, ielejot kastrolī ūdeni un vārot, līdz šķidrums iesūcas. Samaliet mīkstumu ar blenderi līdz iegūstiet viendabīgu masu.
- Izņemiet mīklu un sarullējiet to. Ielieciet to zemā, apaļā formā. Caurduriet mīklu ar dakšu un cepiet 12 minūtes 190 grādos. Kamēr pamatne cepas, sakuliet ķirbju biezeni ar divām olām, cukuru, saldo krējumu, kanēli un sāli. Tad ielejiet masu formā ar mīklu. Cepiet 180 grādos 45 minūtes.
Labu apetīti!
Avots: marketium.ru
Pages: 1 2