Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes etiķa esences
½ tējkarotes garšvielu (smaržīgie pipari, koriandrs un sinepju pulveris)
2 kg gurķu
lielas dilles
Gatavošanas gaita:
Gurķus nomazgāt, nogriezt galus. Ielikt aukstā ūdenī uz 3-4 stundām.
Sterilizēto burku dibenā nolikt dilles un garšvielas, aizpildīt burkas ar gurķiem un pieliet klāt karstu ūdeni uz 2 minūtēm (1 l burkai), 5 min (3 l burkai).
Izliet ūdens no burkām, pievienot sāli, cukuru, uzvārīt un pielikt etiķi.
Ieliet sālījumu burkās, aiztaisīt burkas ar sterilizētiem vāciņiem un apgriezt.
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru