Pēdējo gadu meksikāņu virtuves hīts – fahitas jeb fajitas (fotorecepte)

0055

Fahita (sp. val. fajita) – meksikāņu virtuves ēdiens, kas sastāv no tortiljas, uz grila ceptas un strīpās sagrieztas gaļas ar dārzeņiem. Visbiežāk tiek izmantota liellopa gaļa, bet izmanto arī cūkgaļu, vistu, dažreiz arī jūras veltes. Visbiežāk pie gaļas pievieno skābo krējumu, guakamole, salsu, sieru un tomātus.

Atšķirībā no burrito, kas tiek pasniegts jau ar pildījumu, fahitai pildījumu pasniedz atsevišķi no tortiljas un katrs pats izvēlas, ko vēlas ietīt tortiljā.

Sastāvdaļas:

  • 800 g gaļas
  • 30 g olīveļļas
  • 30 g sojas mērces
  • ½ tējkarote asa pipara
  • 1 laims
  • 2 ķiploka daiviņas

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Leave a Comment