Bērnu iecienīts deserts – krāsainais ‘Zebras’ pīrāgs

Gatavošanas soļi:

  1. Uzsildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  2. Olas ar cukuru sakult līdz veidojas baltas putas. Pielikt klāt 2 glāzes caur sietiņu izkāstu miltu, sodu, izkausēto, atdzisušo sviestu, krējumu un kārtīgi samaisīt (labāk vēlreiz sakult ar mikseri).
  3. Mīklu sadalīt divās vienādās daļās. Vienai daļai pielikt klāt 2 ēdamkarotes miltu, otrai – 2 ēdamkarotes kakao. Samaisīt, lai nebūtu kunkuļu. Mīklai pēc konsistences ir jābūt kā nebiezam krējumam.
  4. Platu cepamformu (26-28 cm) noklāt ar eļļu. Cepamformas centru noklāt ar nelielām katras mīklas porcijām (viena ēdamkarote no vienas mīklas, viena – no otras). Nemaisīt.
  5. Ielikt cepeškrāsnī un cept 30 minūtes. Ja pīrāga virsma jau būs gatava, bet vidusdaļa – nē, ieteicams noklāt pīrāgu ar foliju, samazināt temperatūru līdz 190 grādiem un cept līdz tas ir gatavs.

Avots: eda.ru

Leave a Comment