Vistas stilbiņi saldskābajā mērcē

Pagatavošana:

1. Dārzeņus nomazgā, nepieciešamības gadījumā notīra no mizas vai sēklām. Vistas stilbiņus iesāla, pievieno piparus un atstāj uz 10 minūtēm. Tomātus sarīvē, mizu izmet. Sīpolu sagrieziet pusgredzenos un burkānu sagrieziet mazos kubiņos.

2. Sasmalciniet papriku un samaliet ķiplokus. Uzkarsē pannu, apcep tajā vistu stilbiņus līdz tie kļūst zeltaini. Tad novietojiet tos uz šķīvja un pannā apcepiet sīpolus un burkānus, līdz tie ir gaiši zeltaini un mīksti.

3. Tālāk pievienojiet papriku, čili un ķiplokus. Gatavojiet vēl minūtes 3. Ielejiet vīnu, pievienojiet lauru lapu un rozmarīnu, sāli un piparus maisījumam. Gatavai mērcei vajadzētu samazināties apmēram 2 reizes. Pēc tam pievienojiet vistu stilbus sagatavotajā mērcē.

4. Virsū ielej tomātu biezeni, uzvāra maisījumu. Vistas stilbiņus pilnībā jāpārklāj mērcei. Ja pietrūkst mērce, pievienojiet vēl nedaudz ūdens vai, labāk, buljonu. Samaziniet siltumu un sautējiet vistu 40 minūtes zem vāka.

5. Gatavā gaļa viegli atdalās no kaula. Apmēram 10 minūtes pirms gatavības noņemšanas noņemiet vāku un palieliniet temperatūru. Mērcei vajadzētu nedaudz sabiezēt. Un tikai šajā laikā nogaršojiet mērci, pievienojiet sāli un cukuru.

Pašās beigās sasmalciniet smalki iecienītos zaļumus (mums ir pētersīļi), pieberiet tos vistas gaļai un sajauciet maisījumu. Izslēdziet siltumu un ļaujiet vistu stilbiņiem pannā nostāvēties 5 minūtes. Tad pārnes tos uz liela šķīvja vai pasniedz reprezentablā pannā. Garšīgs ēdiens ir gatavs!

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment