15 lielākās kļūdas tīrīšanā, kas jūsu mājas padara vēl netīrākas. Ievērojot šos padomus, jūs ietaupīsiet laiku

Fakts, ka jūs izmantojat vislabākos tīrīšanas līdzekļus, vēl nenozīmē, ka jūsu māja patiešām ir tīra. Ja jūs tos izmantojat nepareizi, jūsu mājas paliks vēl netīrākas, raksta Good Housekeeping.

Ievērojot šos Kerolainas Fortes padomus, kas ir Good Housekeepking direktora, jums būs nepieciešams mazāks laiks tīrīšanai, jo jūs visu izdarīsiet pareizi jau no pirmās reizes.

Trauku mazgājamās mašīnas pārkrāmēšana.

Pārāk blīvs trauku izkārtojums trauku mazgājamā mašīnā ietekmē ierīces spēju nomazgāt traukus ar ziepēm un ūdeni. Turklāt jūs varat paņemt traukus un ieraudzīt, ka tie ir tikpat netīri, kā iepriekš.

Virtuves dēlīša mazgāšana ar trauku mazgājamo līdzekli.

Diemžēl trauku mazgāšanas līdzeklis nespēj iztīrīt netīrumus no koka virsmas. Ir nepieciešams kaut kas nopietnāks. Ja patiešām vēlaties nobeigt visus mikrobus, tad dēlīti uz pāris minūtēm iemērciet balinātāja šķīdumā.

Visbiežāko pieskaršanās punktu ignorēšana.

Krāni, gaismas slēdži un durvju rokturi ir vienas no visbiežāk lietotajām lietām jūsu mājā, tāpēc arī tie ir visnetīrākās. Katru dienu noslaukiet tās ar dezinficējošu salveti, lai iebiedētu mikrobus.

Nenotīrīts konteiners un putekļsūcēja filtrs.

Ja jūs netīrat putekļsūcēja maisu, tad vienkārši izplatiet putekļus, un nevis tos savāciet. Iztīriet konteineru vai maisiņu katru reizi pēc putekļsūcēja lietošanas. Negaidiet, kad tie būs pilni līdz malām.

Mēbeļu apsmidzināšana ar pulēšanas līdzekli.

Kad jūs izsmidziniet pulēšanas līdzekli uz mēbelēm, tas rada izaugumus, ko ir grūti noņemt, un kas piesaista vēl vairāk putekļus. Lai no tā izvairītos, ar līdzekli apsmidziniet lupatiņu un pēc tam noslaukiet putekļainās virsmas.

Vienas lupatiņas izmantošana visur.

Pleķi uz virsmām? Iespējams, ka jūs izmantojat vienu un to pašu salveti dažādām virsmām, tādējādi izplatot mikrobus un netīrumus. Pat ja lupata izskatās tīra, tā pēc katras lietošanas reizes ir jāizmazgā.

Spalvu birstes izmantošana (pipidastra).

Šis brīnišķīgais priekšmets tikai pārvieto putekļus no vienas virsmas uz kādu citu. Tā vietā izmantojiet mikrošķiedras lupatiņu, kas daļiņas savāks un noturēs.

Netīrīt putekļus no palodzēm pirms logu tīrīšanas.

Ja jūs aizmirsīsiet notīrīt putekļus no palodzēm, jebkurš logu mazgāšanas līdzeklis, kas uzpilēs uz rāmja, putekļus pārvērtīs netīrumos.

Šķir nākošo lapu un las turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment