1. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Noklāt cepamformu ar cepampapīru.
2. Ieberiet auzas, miltus, brūno cukuru un sāli cepamformā un kārtīgi samaisiet.
3. Pielejiet klāt kausētu sviestu un maisiet, līdz rodas liela auzu pika. Ja masa šķiet mīksta vai pārlieku mitra, pievienojiet papildus 2 ēdamkarotes miltu. Sadaliet masu uz pusēm, pusi no masas nolieciet malā, bet atlikušo daļu vienmērīgi sadaliet un piespiediet cepamformā.
4. Auzu masai cepamformā pievienojiet klāt pusi no sagrieztām zemenēm un rabarberiem. Vienmērīgi apkaisiet masu ar cieti, tad citrona sulu un ½ ēdamkaroti balta cukura.
5. Uzklājiet atlikušās zemenes un rabarberus, un pievienojiet atlikušo balto cukuru. Iejauciet iekšā atlikušo auzu pārslu masu.
6. Cepamformu ielieciet cepeškrāsnī un cepiet 30-40 minūtes līdz augļi izskatās kraukšķīgi un burbuļojoši. Cepšanas ilgums ir atkarīgs no izvēlētajiem augļiem. Ļaujiet batoniņiem atdzist ledusskapī (tā tie būs vēl kraukšķīgāki). Sagrieziet Jums vēlamā formā (kvadrātiņos, taisnstūros utt.) un apkaisiet ar pūdercukuru, ja ir vēlme.
Labu apetīti!
Avots: smittenkitchen.com