Gatavojam kēksiņus – miltus izsijājam ar cepamo pulveri, sodu un sāli. Sviestu sakuļam ar cukuru līdz krēmveida konsistencei. Pievienojam vaniļas esenci un olas, citu pēc citas, kārtīgi sakuļot masu pēc katras olas pievienošanas.
Pievienojam pusi no miltu maisījuma un samaisām. Tad kefīru un atkal samaisām. Pievienojam atlikušo mīklas masu un izveidojam mīklu.
Ielejam mīklu kēksiņu formās (ja tās nav papīra formiņas – tad formiņas ir jāieziež ar sviestu). Liekam 180 grādos karstā cepeškrāsnī un cepam līdz sausam zobu bakstāmajam kociņam (apmēram 25 minūtes).
Gatavojam krēmu. Izkausējam šokolādi ūdens peldē.
Sviestu sakuļam ar riekstu krēmu līdz viendabīgai masai. Pievienojam šokolādi un vēlreiz sakuļam.
Pārliekam krēmu konditorejas maisiņā un uzklājam uz atdzisušiem kēskiņiem. Ieliekam ledusskapī, lai krēms atdzistu.
P.S. Kā dekorāciju tika izmantota karamele ar mandeļu skaidiņam. To pagatavot ir vienkārši – vārām cukuru līdz biezas karameles stāvoklim, uz cepamā papīra uzklājam mandeļu skaidiņas, virsū uzlejam karameli un ar lāpstiņu izveidojam plānu slāni. Kad atdzisīs – salaužam gabaliņos.
Labu apetīti!
Avots: vkusnblog.ru