Vācu gardie virtuļi “Berliner” (fotorecepte)

krapfen-2

Pusi no piena uzsildām un sajaucam ar raugu. Pievienojam dažas karotes miltu un samaisām staipīgu mīklu.

Apsedzam mīklu un ieliekam siltā vietā.

krapfen-3

Dzeltenumus sajaucam ar pūdercukuru un sakuļam. Pievienojam alkoholu un sāli, samaisām.

krapfen-4

Uzsildām atlikušo pienu, ieliekam tajā sviestu un samaisām līdz tas izšķīst. Piena maisījumu pievienojam pie dzeltenumiem, tajā pat bļodā pievienojam mīklu un pakāpeniski beram miltus. Samīcām mīklu. Spriediet par nepieciešamo miltu daudzumu pēc mīklas konsistences.

krapfen-5

Sadalām mīklu 12 daļās, no katras izveidojam bumbiņas. Uzliekam tās uz virsmas, kas ir apkaisīta ar miltiem. Apsedzam ar dvieli un ļaujam sabriest.

Bumbiņas uzliekam uz griežamā dēļa un nedaudz iespiežam tās, lai bumbiņas iegūtu formu (galvenais – nepārcentieties!)

krapfen-6

Lielā kastrolī uzsildām eļļu cepšanai un cepam tajā virtuļus no abām pusēm vidējā temperatūrā.

Atdzesējam virtuļus, tad pildām tos ar ievārījumu ar konditorejas šprices palīdzību. Apkaisām ar pūdercukuru un pasniedzam.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

 

 

Leave a Comment