Uzbeku gardie pīrāgi “Samsa” (fotorecepte)

Gaļu sagrieziet pēc iespējas sīkākos gabalos. Var izmantot arī malto gaļu, taču samsu tradicionāli gatavo no smalki sagrieztas gaļas.

2

Sakapājiet sīpolus, pievienojiet pie gaļas. Apkaisiet ar garšvielām, samaisiet.

Atsaldēto mīklu sadaliet nelielos gabaliņos (sērkociņu kastītes izmēra), katru vēl nedaudz sarullējiet.

3

Uz katra mīklas gabaliņa izlieciet apmēram 1 ēdamkaroti gaļas pildījuma. Sakniebiet malas, lai sanāktu trijstūra formas pīrādziņš.

4

Uzlieciet pīrādziņus uz sviesta ieziestās cepamās formas ar sakniebto malu uz leju. Nelielā bļodā sakuliet olu, pievienojot šķipsniņu sāls un ar kulinārijas otas palīdzību ieziediet pīrādziņu virsmu. Papildus var apkaisīt samsu ar melnām ķimenēm vai sezama sēklām.

Cepiet 200 grādos 20 minūtes, tad samaziniet temperatūru un cepiet 170 grādos vēl apmēram 10-15 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

 

Leave a Comment