Torte „Pizas tornis”

Gatavošanas gaita:

  1. Lielā kastrolī izkausējiet medu ar sviestu, pievienojiet sodu, kārtīgi samaisiet ar maisītāju un noņemiet no uguns. Pievienojiet olas citu pēc citas, kārtīgi sakuļot, tad cukuru un vēlreiz kārtīgi samaisiet. Pakāpeniski pievienojiet miltus, maisot ar rokām vai ar lāpstiņu līdz biezai mīklai.
  2. Gatavo mīklu sadaliet 23-24 daļās. Katru sarullējiet ļoti plānos plāceņos. Izgrieziet tortes formas plāceņus. Pārvietot plāceņus uz cepamās formas var, aptinot tos ap mīklas velnti.
  3. Cepiet plāceņus 180 grādos apmēram 5 minūtes līdz zeltaini-brūnai krāsai. Apgriezto mīklas gabaliņus kārtīgi sadrupināt ar veltni, to izmantos tortes augšiņas apkaisīšanai.
  4. Gatavojam krēmu: Izšķīdinām kafiju karstā ūdenī. Sajaucam krējumu ar cukuru, biezinātāju, kafiju un sakuliet to visu ar mikseri (Ja krējums ir trekns, tad biezinātājs nav nepieciešams).
  5. Pirmo gatavo plāceni izliekam uz šķīvja, kārtīgi uzklājam virsū krēmu, tad izliekam nākamo plāceni utt. Pēdējo plāceni arī kārtīgi ieziest ar krēmu, tad ar lāpstiņu uzmanīgi „glaudīt” tortes malas ar krēmu.
  6. Samaliet riekstus, apkaisiet torti ar sadrupinātiem apgrieztiem mīklas gabaliņiem un virsū uzmanīgi uzberiet riekstus.
  7. Ielieciet ledusskapī uz nakti. No rīta var ēst!

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment